Om mig

Sedan barnåldern har jag fiskat, hade 100m till nedre kanalen i Nykroppa där jag började med metspö och mask, då upptäckte jag hur spännande det var att se flötet dyka och upp kom det en abborre eller mört, efter en tid så fortsatte det med kastspö och då blev det gäddor eller större abborrar.

I mitten av 70-talet när jag var 19-20 år testade jag flugfiske på riktigt, nu skulle jag lära mig med ett spö som jag hade köpt några år tidigare och som bara stått i en garderob för jag hade inte fått ut linan när jag försökte.

Jag hade sett under fisketurer med kastspö att flugfiskare fick många fiskar när sländor kläcktes medan vi som kastade med kastspö hade det svårare.

Efter en tid så fick jag första fisken på flugspö, därefter fanns inget annat än flugfiske, jag blev helt såld på känslan att få en fisk på flugspö, och den känslan finns kvar efter mer än 40 års fiske

Flugfiske är ett fiske som passar alla, det är utmanande, spännande, strategiskt, logiskt, ologiskt och jobbigt ibland samt du får en god portion av mindfulness under fisketuren. 

Under mina fisketurer i put and take vatten omkring hemmet eller resor till olika fiskeplatser i Sverige och utomlands har jag träffat på många människor som säger " flugfiske ser ut att vara roligt man kanske ska börja, men det verkar vara svårt att få ut linan".

För de flesta så blir det endast en tanke, då du skall ha ett eget driv där du måste köpa en utrustning lära dig o kasta, förstå flugor, linor med mera som finns inom flugfisket.

Det är här som jag kommer in, du behöver inte köpa någonting, jag tillhandahåller komplett utrustning, du får lära dig grunderna i kasttekniken, du ger ca 2-3 timmar av din tid med torrkastning på land, därefter testar vi 5-6 timmar att även få fisk på flugspö.

Någon av er kanske fastnar för flugfiske efter att du lärt dig grunderna i att kasta med flugspö, för andra kanske det inte var något, bara en rolig aktivitet under några timmar.

Jag erbjuder även kurser i flugbindning, hur du skall fiska, fiskeutrustning, läsa vatten (älv), flugor och linor för de som vill fördjupa sig.

Välkomna

/Leo